Ny
Om tillgänglighetsarbete på Platform24 - ARTIKEL Läs mer

Nu får sörmlänningar en gemensam digital ingång till 1177 och 23 vårdcentraler

Idag sjösätts Region Sörmlands nya ”Vårdkontakt Direkt” som ger invånarna ökad tillgång till digital vård och rådgivning via chatt hos regionens samtliga 19 vårdcentraler och fyra vårdcentraler i privat regi. Den nya digitala ingången, Vårdkontakt Direkt, är utvecklad av hälsoteknikbolaget Platform24.

januari 13, 2022

Region Sörmland har sedan sommaren 2021 med hjälp av Platform24:s digitala vårdplattform kunnat erbjuda sina invånare en digital ingång till 1177 Vårdguiden och några utvalda vårdcentraler. Nu utökas satsningen då 1177 Vårdguiden, regionens alla 19 vårdcentraler och fyra privata vårdcentralen får en central digital ingång – Vårdkontakt Direkt. Regioninvånare som söker vård kan snabbt och enkelt guidas automatiskt till 1177 Vårdguiden eller till den vårdcentral hen är listad på för ett digitalt besök

Så fungerar den digitala ingången 

Invånarna når den digitala ingången genom länk från talsvar till vårdcentralen eller 1177, via regionens hemsida eller regionens 1177-sida. Invånaren loggar in med BankID och väljer sedan om hen vill söka vård, kontakta BVC eller chatta med en sekreterare på vårdcentralen för administrativa ärenden. Patienten kan  beskriva  sina symtom i fritext, få hjälp att hitta rätt formulär och sedan bli guidad antingen till egenvårdsråd, chatt med sjuksköterska eller en akut hänvisning till 112 vid alarmerande besvär.

Den digitala ingången kommer att vara bemannad av sjuksköterskor alla helgfria vardagar mellan klockan 8-18 och invånarna kan använda tjänsten övriga tider för att skicka in sitt ärende eller för att få anpassade egenvårdsråd dygnet runt eller ställa sig i kö för kontakt nästkommande dag.

– Jag är riktigt stolt över att Platform24 bidrar till att öka tillgängligheten och samtidigt förbättra kontinuiteten i primärvården i Region Sörmland genom att patienten direkt får digital kontakt med sin egen vårdcentral. Vi ser nu att allt fler regioner går från att endast jobba med videobesök till att nyttja digital triagering och andra automatiska lösningar för att bättre och mer effektivt möta patienterna. Denna utveckling kommer verkligen göra stor skillnad för både patienter och vårdpersonal, säger Tobias Perdahl, vice vd och medicinsk chef på Platform24

Mer information finns att läsa på regionens hemsida

För mer information, vänligen kontakta: 

Sara Dannborg, Kommunikationschef Platform24, 073-982 58 42 eller sara.dannborg@platform24.se

Om Platform24
Platform24 är ett hälsoteknikbolag som utvecklar lösningar för digitalt integrerad vård till privata och offentliga vårdgivare. Bolaget är störst i Norden på automatisk triage till rätt vårdnivå, i komplexa flöden och längs hela vårdkedjan. Platform24 ingår i samma koncern som Doktor24, en av Sveriges ledande digitala vårdgivare, ägt av Investor, Apoteket AB samt investmentbolagen Stena Sessan och Ernström & Co.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.