Ny
Om tillgänglighetsarbete på Platform24 - ARTIKEL Läs mer

Cerner och Platform24 i samarbetsavtal

Det svenska marknadsledande hälsoteknikbolaget Platform24 och det världsledande journalsystemföretaget Cerner har ingått ett globalt partnerskap. Samarbetet innebär att en digital produktportfölj, kallad Cerner Virtual, kommer att kunna erbjudas befintliga och nya kunder. Cerner Virtual innebär en sammanhållen lösning som möjliggör digital och fysisk vård med hög tillgänglighet och kontinuitet.

juni 7, 2022

–    Cerner och Platform24 delar visionen om en personcentrerad hälso- och sjukvård där patientresan genom hela vården är sammanhållen och trygg, oavsett behov. Platform24:s och Cerners unika och välbeprövade digitala lösningar är en viktig förutsättning för att skapa ett helt integrerat ekosystem runt patienten, säger Mike Pomerance, Managing Director, Cerner Norra Europa.

Cerner Virtual baseras på Platform24:s lösning för symtombedömning, triagering, digitala vårdmöten samt egenmonitorering. Cerner Virtual syftar till att skapa en integrerad och individuellt anpassad digital entré till all vård oavsett om den är akut eller planerad, där invånaren guidas till rätt vård, tidpunkt och plats baserat på behov och brådskandegrad. Allt tillgängligt i samma lösning för patient och vårdgivare.

–    Vi bygger nu en solid grund för ett långsiktigt samarbete som kommer att skapa stort värde för patienter och vårdpersonal. Vi har tillsammans en unik kapacitet att bygga det ekosystem runt patienten som många pratar om, med en helt integrerad och sömlös patientresa genom hela vården, säger Daniel Lillienau, VD på Platform24.

För mer information:

Sara Dannborg, kommunikationschef Platform24, sara.dannborg@platform24.com

Matthew Pickett, marknadschef Cerner, mpickett@cerner.com

Om Platform24

Platform24 är ett av Europas ledande hälsoteknikbolag och utvecklar lösningar för digitalt integrerad vård till privata och offentliga vårdgivare. Bolagets digitala lösningar för automatisk triage till rätt vårdnivå, i komplexa flöden och längs hela vårdkedjan är marknadsledande i Norden. Platform24 ägs av Investor, Apoteket AB samt investmentbolagen Stena Sessan och Ernström & Co.

Om Cerner

Cerner fokuserar på digitala lösningar som, i en del av ett ekosystem, involverar patienter i sin egen hälsa och stödjer hälso- och sjukvårdens medarbetare i sitt dagliga arbete. Våra lösningar möjliggör patientcentrerad vård som samverkar över vårdnivåer för att förbättra människors hälsa. Idag används våra lösningar på över 27 500 vårdenheter världen över. För mer info, besök www.cerner.se, följ oss på Twitter eller maila oss.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.